2013. szeptember 6., péntek



Fukai Youki: Hatsukoi Monogatari


Kiadás éve: 2007
Hossza: 1 kötet
Japán kiadó: Houbunsha
Egyéb kiadó: ------

Fanfordítás:
Angol: Attractive Fascinante


Mostanában egyre többet hallani arról, hogy milyen nehéz fegyelmet tartani az iskolákban – és aki elég peches, az ezt élőben is megtapasztalhatja. A Sankuryou bentlakásos fiúgimnáziumban tanító Aratsuka-senseinek azonban, amilyen piszok egy mázlista, nincsenek ilyen gondjai. Elég, ha csak ránéz a diákjaira, és azonnal csönd lesz a tanteremben. Dermesztő egyéniségének és szigorának köszönhetően a fiatal matektanárt a diákjai csak Alaszkának nevezik egymás között, és kivétel nélkül tartanak tőle. A legnagyobb pedagógiai fegyvertény Aratsuka-sensei részéről mégis az, hogy ennek ellenére mégsem utálják, sőt még saját rajongói klubja is van.
De körülbelül ez minden, amit a tanár úr elmondhat magáról, mivel a magánélete kész csőd. A rideg külső egy nagyon zárkózott, félénk, önbizalomhiányos személyiséget takar, aki még egy barátnőt sem tudott összeszedni eddigi élete folyamán. A valóságban főhősünk valószínűleg tovább tengetné magányos életét és oktatná az ifjúságot, míg el nem éri a nyugdíjkorhatárt. Az ünnepélyes búcsúztatón átvenné a japán oktatási minisztérium kitüntetését, utána pedig felkötné magát a szobájában, hiszen a munkája nélkül semmi értelme sem lenne az életének. De szerencsére Yaoilandben vagyunk, ahol nem történhet meg ilyesmi. Aratsuka-sensei éppen a lakrészébe igyekszik vissza egy nehéz nap után – a Sankuryouban a tanárok is bentlakók – amikor rátör a fejfájás. Úgy dönt, hogy betér a gyengélkedőre, és kér egy fájdalomcsillapítót az iskolaorvostól. Azonban az öreg Mochiduki-sensei helyén egy teljesen ismeretlen borostás fazont talál, akiről kiderül, hogy a szomszédja, és akivel saját maga számára is hihetetlen módon, együtt tölti az éjszakát. Ugyan nem történik meg minden, ami megtörténhetne, de Aratsuka-senseinek már ez is épp elég nagy sokk. Másnap ledöbbenve értesül róla, hogy a férfit Suzuki Koutának hívják, ő az új iskolaorvos – és szemmel láthatóan élénken érdeklődik iránta. Aratsuka először nem érti sem a saját, sem a másik viselkedését, sőt jó néhány félreérthető esemény is adódik, így a rámenős és nagyon elszánt Suzukinak sok fáradtságába kerül, hogy vágyainak vonakodó tárgyát meggyőzze szándékai komolyságáról.

Fukai Yuki ezen mangájának egyik legpozitívabb vonása a humora: a Hatsukoi Monogatari tele van viccesebbnél viccesebb beszólásokkal és jelenetekkel, amelyeken hatalmasakat lehet nevetni. Ugyanakkor a mangaka nem hanyagolja el a drámai, agyalós, önmarcangolós részét sem a dolognak, így az olvasó beleélheti magát a „félek, hogy megbántanak, és ezért morc vagyok, de azért szeretném ha szeretnének” típusú ukéket képviselő Aratsuka helyzetébe.

Suzuki pofátlan, laza, mindig vigyorgó, nyomulós semeként a tökéletes ellenpontja Aratsuka személyiségének, pont ezért nagyon jól passzolnak egymáshoz.

A mellékkarakterek is jól sikerültek: van itt ifjú szerelmespár, (egy full fiúsuliban ne lenne) akik ott esnek egymásnak, ahol tehetik, és felbukkan a yaoi mangák másik kötelező figurája, a gonosz csábító is.

A rajzolás és a karakterdizájn közepesen szép. Ezt a mangát nem a tetszetős külseje miatt fogjuk megjegyezni, de panaszra sem lehet okunk, mivel a rajzok – elsősorban persze az arcok - nagyon kifejezőek és jellegzetesek. Az oldalak néha kicsit zsúfoltnak tűnnek, sok a nagyméretű effekt, és a dinamikus mozdulatokat ábrázoló kép. A szexjelenetek is ezek közé tartoznak, alaposan kidolgozottak, részletesek, néhol egy-két vicces cenzúra kezdeménnyel-maradvánnyal, amin én kifejezetten jól szórakoztam.

A Hatsukoi Monogatari egy üdítően vidám, kellemes manga, amelyet minden yaoi rajongónak ajánlani tudok. Tizennyolc éven felül – természetesen nem a történet komolysága vagy bonyolultsága, hanem az explicit tartalom miatt.

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése