A yaoiról


Amikor tudomást szereztem a yaoinak, mint az anime-manga médiumon belüli műfajnak a létezéséről, a meglepődés volt az első reakcióm. Annyira fura volt, és annyira idegen a számomra. Manga, meleg pasikról? Mi a fene lehet ez? Már azt is nehéz volt elképzelnem, hogy ez valakit érdekeljen, pláne azt, hogy a nők miért olvassák, (óh, én ártatlan lélek!) azt pedig még inkább, hogy egyáltalán hogyan, milyen körülmények között jöhetett létre egy ilyen műfaj.

Talán másokban is felmerülnek ezek a kérdések, főleg azokban, akik csak most ismerkednek a yaoival, ezért úgy gondoltuk, megpróbáljuk röviden összeszedni, amit a témáról tudunk. Remélem szolgálunk egy-két újdonsággal mindenki számára, aki pedig kezdő, annak pedig bőséges és korrekt információt tudunk nyújtani.

Az ismertetők megírásához sok cikket, interjút, egyebet használtunk. Megpróbáltunk mindennek a lehető legjobb tudásunk szerint utánajárni, és ügyelni arra, hogy téves információkkal ne vezessük félre az olvasókat. Ha valaki netán mégis találna ilyet, akkor kérem szóljon, hogy javíthassuk!

Arita 

A yaoi gyökerei

A yaoi kialakulása

A yaoi műfaji jellemzői

Néhány tipp yaoifangirlöknek

Internetes fórumközösségek

A mangafordításokról


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése