2013. szeptember 3., kedd

Asou Kai: Sorenari ni Shinken Nandesu (befejezett)

 
Kiadás éve: 2008
Hossza: 2 kötet
Japán kiadó: Houbunsha
Egyéb kiadó: -----

Fanfordítás:
Angol: Shinmakoku Scanlations
Magyar: Yaoiarts – Riell

  

 

 



Ismertető...


Oosawa Naoki a gyermekét egyedül nevelő japán apák nehéz életét éli, mióta felesége elhagyta őt és kislányukat, Chizut. A férfi egy étteremben dolgozik, így még az átlagosnál is nehezebb a dolga, hiszen a vendéglátásban pláne nem a nyolctól négyig terjedő munkaidő a megszokott. Kisgyermeke felügyeletét viszont muszáj valahogy megoldania. A lelkiismeretes apuka mindent megtesz, és ha nehezen is, de sikerül a felszínen maradnia, bár ezzel önmagát zsákmányolja ki. Így legalább nincs ideje az önmarcangolásra – de arra sem, hogy egy esetleges új kapcsolaton, vagy újranősülésen gondolkozzon.

Akad ugyan egy önjelölt udvarlója, őt viszont nem szándékozik komolyan venni. Yoshioka Seiichi az étterem régi törzsvendége és a főnök ismerőse. Elbűvölő, ám rendkívül könnyelműnek tűnő homoszexuális férfi. A komoly felfogású és csonthetero Naoki szemében azonban az elbűvölőn kívül az összes említett tulajdonság kizáró oknak számít. Tény, hogy Yoshioka, aki kusza magánéletét többé-kevésbé az étterem nyilvánossága előtt éli, nem a legjobb reklám a melegek számára, mégis kitartóan flörtöl a kisgyermekes apukával. Oosawával De ki bízna meg egy ilyen alakban? Oosawa számára elég kínos Seiichi viselkedése, mégis sokat gondolkozik a férfin és a köztük lévő hatalmas felfogásbeli különbségeken. Egy alkalommal, amikor Chizu és végül ő is megbetegszenek, kénytelen elfogadni Yoshioka segítségét, és el kell ismernie, hogy a másiknak van egy csomó jó tulajdonsága. Ugyanakkor az adósává is válik. A férfi, aki nagyon jól kijön a gyerekekkel, ez után egyre többször segít nekik, ami nagyon jól jön Oosawának, hiszen végre van valaki, akire számíthat. Másrészt viszont problémás is, hiszen hogyan fogja viszonozni a szívességeket? Seiichi soha nem közeledik hozzá erőszakosan, és úgy tűnik, hogy nem is vár el tőle cserébe semmit, de azért mégis… Nem egyszerű a helyzet. Chizu ráadásul egyre jobban megszereti a férfit, és Naoki is egyre furábban kezdi érezni magát a közelében. Mi ez, csak nem vonzalom? 

Asou Kai tündéri kétkötetes mangája a Soko ni Suwarunához hasonlóan tud valamit, ami kiemeli az átlagból. A történet ismét egy hétköznapi problémát – felbomlott házasság, egy egyedülálló szülő nehézségei – mutat be, eléggé élethűen. Az események lassan alakulnak, de szerintem ez csak jót tesz a történetnek, hiszen Oosawa hetero – hiteltelen lenne, ha már a második fejezetben Yoshioka karjaiba omlana. Így viszont van bőven idő mindennek a kifejtésére, az érzelmek ábrázolására és a figurák megismerésére. A Sorenariban a karakterek dominánsabbak, jobban egyénítettek, mint a Soko ni Suwarunában. Oosawa és Yoshioka mindketten jól megrajzolt figurák, és különösen jól sikerült a kislány, Chizu. Tipikus egyszülős gyermek, korához képest komoly. Felfogja, hogy apjának milyen gondjai vannak, ezért igyekszik lehetőleg a legkevesebb bajt keverni. Nekem ő volt a kedvencem.

Ami furcsa lehet, az Oosawa feleségének viselkedése – nehéz elhinni, hogy egy nő, ha férjét elhagyja is, csak így magára hagyja a gyermekét. Persze erre is van példa a valóságban, mégis nehéz elképzelni.

A grafika nagyon szép, könnyű megszokni és megszeretni. A szexjelenetek – mert vannak azok is – egyszerre erotikusak és romantikusak, mint a Soko ni Suwarunában. Aki azt szívesen olvasta, annak ez a manga is tetszeni fog – igazi kellemes szórakozást kínáló, szívmelengető történet. 

Arita 


Letöltés:

9 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Nagyon tetszett az első kötet és szeretném tovább folytatni, de valamiért a második kötet elő fejezetét nem engedi :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nekem gond nélkül letöltődik a linkről ez a fejezet. Mi a gondod vele?

      Törlés
    2. Szia!
      A többit nekem is simán letöltötte de az az egyet nem akarja.
      Betölti a MediaFire oldalt rákattintok a download-ra de nem tölti le csak egy fehér oldalt hoz be.

      Törlés
    3. Hát ez egészen furcsa, mert nálam letölti. Most is megpróbáltam és nem volt vele gond. Ha nagyon nem akarja neked az igazat, akkor mondjuk írj emailt nekünk, vagy nekem és átküldöm úgy, a 2. kötet első fejezetét. A linket emiatt nem fogom cserélni, mert működik, viszont azt sokszor tapasztaltam már, hogy egy-egy letöltés nem akar elindulni és mondjuk csak órákkal később vagyok képes leszedni az adott linkről. MF-nek vannak ilyen hisztijei, amik eléggé zavaróak tudnak lenni időről-időre.

      Törlés
    4. Szia!
      Köszi a segítséget! Bár nekem továbbra se engedi letölteni, de ráírtam barátnőmre és neki sikerült. :D
      Még egyszer köszönöm és bocsi, hogy ilyen problémás voltam.

      Törlés
    5. Akkor jó. :) XDD Pont ugyanezt szoktam én is csinálni, ráírok Corotra, hogy próbálja meg letölteni nekem, ha nálam nem sikerülne.^^ Egyébként pedig semmi gond, a problémásság fogalomköre nem nálad fog kimerülni.^_~

      Törlés
  2. Úgy érted, hogy nem tudod letölteni? Mert nekem simán lejön.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm ezt a mangát is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! :) A mai napig imádom minden egyes képkockáját.^^

      Törlés