2013. szeptember 6., péntek


Kedves Olvasóink!

Nézni való kreálmánnyal jelentkezem megint, és szokás szerint a naptár témánál maradtam. Van valami furcsa vonzódásom az időhöz és a dátumokhoz. Lehet, hogy ezzel kompenzálom, hogy soha nem tudok semmit időben befejezni, vagy az utolsó pillanatra hagyom, mikor már nagyon kell kapkodni.

Lényeg a lényeg egy újabb naptár készült el, még nem aktuális, mert a 2010-es évre szól, de az ihlet jött, és nem lehetett neki ellenállni. Jött, mégpedig meglehetősen furcsa formában. Az internet virtuális szemétdombján, rengeteg mindent talál az ember. Ritka sajnos, hogy valami értékeset, de most ez az eset áll fenn, ugyanis az Afs (Anime Fanfiction Style) oldalán bóklászva – volt egy időszak, mikor gyenge Kyou Kara Maou mániában szenvedtem, és épp ilyen ficceket kerestem a neten, akkor történt mindez – pár csodálatos íróba botlottam. Az ő írásaik ihlettek ennek a naptárnak az elkészítésére, és őket szeretném most nektek ajánlani. Név szerint Nanami Belle-t, Niphrendil-t és meg kell említeni még valakit, akinek az írásai, azóta már nem olvashatók, de nagy hatással volt rám ő is, Betty Blue. Köszönöm Nekik!
Szóval Nanami Kyou Kara Maous ficcei mindennek az okai. Elolvastam őket, és nagyon tetszettek, és egyszer mikor épp semmi más olvasnivalóm nem volt, bár a jrockért igazán soha nem rajongtam, gondoltam megnézem, hogy a többi írása, ami ebben a témakörben íródik milyen. És elvesztem. Niphrendillel közösen írt ficcük a Pózok, mely Kyo (Dir en Grey) és Tora (Alice Nine) kapcsolatát mutatja be, teljesen magával ragadott. Beszippantott ez az univerzum, és azóta sem tudok szabadulni. Nem is szeretnék. Aztán jött a következő, a Pózok 2 személyében, mely az Diru és az A9 két másik tagja, Shinya és Nao közt alakuló kapcsolatot dolgoz fel. Ha van kedvetek valami igazán szórakoztatóra, ami mégis komoly, a felszín alatt ott a sok-sok mondanivaló, néha nevetős, néha sírós és szomorú, akkor vágjatok neki. Mindezt egy végtelenül egyszerű, letisztult stílusban élvezhetitek, igazán életszerűen, életszagúan.

Az előzőeknél jóval komorabb hangulatú írások is találhatók itt Nanami tollából, mint például az alternatív univerzumba játszódó Megszakított végzetek, mely egy már befejezett, nagyon mély és tragikus olvasmány. Filozofálásra hajlamos, drámát bíró embereknek hatalmas élmény lehet. Vagy a Pózok univerzum harmadik darabja, a Carnivore, ami igazi csemege. Egy hetero fanfiction, de ez ne ijesszen el senkit. Die-ról, a Dir en Grey gitárosáról szól, aki szerelembe esik egy fiatal lánnyal, de erre csak akkor jön rá igazán, mikor már elvesztette. Die elindul, hogy „megkeresse élete szerelmét, miközben tulajdonképpen önmagát keresi, azt az embert, aki boldoggá tehetné álmai asszonyát.” Lelki utazás múlt és jelen váltakozó idősíkjaiban, egy zseniális történet az önkeresésről és az önmegismerésről. Számomra eddig az abszolút favorit Nanami írásai közül.

Akik a humort és a vidámságot szeretik inkább, szintén találnak ízlésüknek megfelelő darabokat, mint például az Abszolút kezdők. Álljon itt Nanami rövid ismertetője az írásról: Saga (Alice Nine) tipikusan az az ember, akit a barátai úgy jellemeznek, hogy "jóindulatú balek". Sajnos azonban a balekok közös jellemzője nem csak az, hogy a cimborák rendszeresen rajtuk, vagy az ő kárukra szórakoznak - hanem az is, hogy mindig jobban tudják náluk, mi vagy ki a jó nekik. Így aztán Sagát, az ügyeletes bohócot barátai kétségbeesetten, és minden eszközt bevetve próbálják megvédeni a fenyegető veszélyforrásoktól - esetünkben egy "gaz, perverz, és hazug (ex)pornószínész csábításától..." - Feledhetetlen, szintén folyamatban lévő írás. Önfeledt kacagással, romantikával, sok-sok bénázással, ebből adódóan komikus helyzetekkel. A sok nevetés és könnyed stílus mellett azonban ez az írás is többről szól, amit amennyinek elsőre gondolnánk. Hisz a háttérben ott egy ember kitörési kísérlete a bohócsipkás szerepből, ami nem egy könnyű feladat, ha maga a környezet is folyamatosan ezt a szerepet akarja kijelölni a számára.

Ezek mellett találtok még más írásokat is Nanami oldalán. Érdemes azokat is elolvasni. Nagyon jók az Egyéjszakás kaland gyűjtőcímen futó önálló novellák, vagy a Casting, ami szintén AU írás. Most csak a személyes, legkedvesebb kedvencekről akartam pár szót szólni, és ajánlani mindazoknak, akik szeretik az igényes, jó stílusú fanfictionöket, de az ő írásait még nem ismerték. Az írások amúgy, a Megszakított végzetek kivételével, mind folyamatban lévő művek, de rendszeresen frissülnek. Elérhetők a http://anime-fanfiction.animehq.hu/fanfiction/index.php oldalon, Nanami Belle szerző neve alatt. Az olvasáshoz regisztráció szükséges. Remélem Nektek is tetszeni fognak legalább annyira, mint nekem, és sok jó élménnyel gazdagodtok általuk! 

És az ajánló után következzék a naptár – ezúttal a jrock témakörében a 2010-es esztendőre! Talán megéljük! Fogadjátok sok szeretettel!  Itt gyönyörködhettek benne!

Giana


A naptár A4-es méretben készült, a könnyebb elérhetőség érdekében egyben letölthető a következő helyről: http://www.mediafire.com/download.php?jmznzhm3ixt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése