2013. szeptember 6., péntek



Aoi Akira: Hidoi Otoko/Cruel Man


Kiadás éve: 2007
Hossza: 1 kötet
Japán kiadó: Libre Shuppan
Egyéb kiadó: ----------

Fanfordítás:
Angol: Attractive Fascinate 


Ennek az egy kötetes, nagyon szórakoztató kis történetnek - amelyet ne tévesszünk össze Minase Masara hasonló című alkotásával - rajzolója nem nő, hanem férfi. Mi ebben a fura? – kérdezheti, aki nem annyira járatos még a yaoi világában. Hát az, hogy bizony a yaoi mangakák zöme – legyen ez bármilyen meglepő is – nő. Ez a műfaj elsősorban nőknek szól, a történetekben és a karakterekben női álmok, vágyak válnak valóra, így talán természetes is, hogy a legtöbb alkotó a hölgyek köréből kerül ki. A férfi mangakák, ha a homoszexualitás témája felé fordulnak, akkor általában a bara (a szó japán jelentése rózsa) műfajában alkotnak, amely már nem a női közönséget, hanem a meleg férfiakat célozza meg.

Aoi Akira Hidoi Otoko című mangája viszont kétségkívül a yaoik közé tartozik. Tsubasa a 16 éves diák immár két éve és három hónapja jár Eivel, a 35 éves üzletemberrel. A kapcsolatuk – annak ellenére, hogy elég fura párost alkotnak - komolynak tűnik, szeretik egymást és sok időt töltenek együtt. Tsubasának csak egy gondja van – még mindig nem feküdtek le egymással. Ugyan Ei egy szóval sem sürgeti a fiút, és soha semmit sem tesz, ami arra utalna, hogy türelmetlen, vagy hogy többet várna el, Tsubasa mégis mindig ezen agyal. Önzőnek és szemétnek, gyerekesnek és gyávának érzi magát, mivel nem bírja megtenni a végső lépést. Ráadásul kiderül, hogy Ei úgy látszik, máshol keresi azokat az örömöket, amiket tőle nem kap meg… Vajon mit tesz Tsubasa?

A történet és az ábrázolásmód semmiben nem árulja el, hogy ez egy férfi mangaka műve. A grafika igazi yaois grafika, a figurák szépek, Ei, mint seme férfias, Tsubasa - minthogy jóval ifjabb is társánál, fiús, karcsú, tipikus kis fiatal uke, nagy szemekkel és tündéri vigyorral.

A mangában tehát, mint a legtöbb yaoiban, megvannak a hagyományos seme-uke szerepek, és bőven teret kap a romantika és a szerelem is. Az alkotónak, úgy tűnik, nagyon jó a humora, sok vicces, néha kicsit talán extrém jelenetet találhatunk a történetben, amely kellemes kikapcsolódást nyújt, ha egy üdítő, aranyos és erotikus mangát szeretnénk olvasni. Akadnak benne szexjelenetek, amelyekből szintén nem hiányzik a humor, bár elég nyíltak, így nem ajánlanám, túl fiataloknak, és azoknak, akik nem szeretik az explicit yaoit. Azok számára viszont szórakozni és egy jót nevetni szeretnének a Hidoi Otoko nagyon jó választás! 

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése