2013. szeptember 7., szombat



Yamagishi Hokuto: Wild Rose


Kiadás éve: 2007
Hossza: 1 kötet
Japán kiadó: Gentosha
Egyéb kiadó:-----

Fanfordítás:
Angol: Nakama


A Wild Rose története szorosan kapcsolódik Yamagishi Hokuto másik mangájához, a Wild Fangshez, bár annak ismerete nélkül is tökéletesen érthető és élvezhető. Az utóbbi főhőse Mao, az alakváltó fiú, az előbbié pedig Kiri, Mao bátyja. Kirivel és titokzatos mesterével már találkozhattunk a Wild Fangsben is: tipikusan azok a figurák, akik csiklandozzák fantáziánkat, és szeretnénk többet megtudni róluk. Szerencsére a mangaka lehetőséget kapott, hogy az ő történetüket is megrajzolja, így a kíváncsiaknak nem lehet okuk panaszra.
A Wild Rose két évvel a Wild Fangs után készült, s grafikáján meglátszik a fejlődés. A vonalvezetés finomabb, a mozdulatok ábrázolása sokkal gördülékenyebb, az anatómia pontosabb, eltűnt a korábban néhol zavaró esetlenség és szögletesség. A történet ez esetben is érdekes, bár két teljesen más jellemű szereplőt állít a középpontba, akiknek kapcsolatuk is más lesz, mint Maoé és Syoné.

Kiri az öccséhez képest lázadó természetű, büszke és keményfejű, nincs elragadtatva nagyanyjuk meséitől – főleg attól a résztől nem, hogy nekik, bestiáknak szükségük lenne egy mesterre, akinek engedelmeskedniük kell. Kiri nem rajong az ötletért, hogy bárkinek is alávesse magát, őt hagyják csak békén, köszöni szépen, elboldogul ő egyedül is. Saját maga szeretné megtapasztalni az igazságot, ezért elhagyja a falujukat, és a városba megy. Itt azonban hamar kiderül, hogy nem is kicsit elszámította magát: ösztöneit csak hatalmas erőfeszítéssel képes uralni a folyton nyüzsgő emberek között. Egy szóváltásnak „köszönhetően” aztán végleg elveszíti az önuralmát, és majdnem lemészárolja a vele kötözködő rosszképű alakokat – amikor megjelenik egy férfi, aki lecsillapítja Kiri őrjöngését, és magával viszi az ájult fiút. Kiri másnap egy idegen, úri házban ébred, és döbbenten konstatálja, hogy a ház gazdájának nem tud nemet mondani. Bármilyen gyűlöletes és egyúttal félelmetes is számára a gondolat, hogy valaki más uralkodjon rajta, Mikhailnak ösztönszerűen engedelmeskednie kell – a férfi testén a különös, tetováláshoz hasonló jelek mutatják, hogy a Megjelöltek népéhez tartozik, azaz egyike azoknak a különleges képességű embereknek, akik uralni tudják a bestiákat. Mindenki azt hiszi, hogy a bestiákhoz hasonlóan ők is kihaltak, de a tények nem ezt bizonyítják. Kiri lázadna, de a belső kényszer mellett a nyugalom is a férfi mellett tartja – Mikhail mellett gyilkos ösztönei elcsitulnak, és képessé válik beilleszkedni az emberek közé. De mivel jár egy ilyen kapcsolat a bestia és a mestere számára? És kicsoda valójában Mikhail? Mit fog kezdeni Kirivel, és hajlandó –e egyáltalán vállalni a vele járó felelősséget?

Ezt a mangát elsősorban azoknak ajánlom, akiknek tetszett a Wild Fangs. A Wild Rose kicsit explicitebb, ami szerintem a javára válik, de nem mondhatjuk, hogy túlzottan szexközpontú lenne. Az alkotó pont jól találta el az arányt az érzelmek, a történet és az erotika között, így az eredmény egy kedves, szerethető manga lett. 

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése