2013. szeptember 6., péntek



Duo Brand: White Guardian


Hossza: 1 kötet
Kiadás éve: 2003
Japán kiadó: Kousai Syobo
Angol kiadó: Dramaqueen


A Duo Brand "márkanév" két alkotót rejt maga mögött: Akatsuki Harukát és Watanabe Nobutsuyát, akik ezen a néven publikálják közösen készített original történeteiket és doujinsiaikat. Előbbiek közül számomra az egyik legkedvesebb a White Guardian, amelyet még yaois karrierem kezdetén ismertem meg, és azóta is rendszeresen elő- előveszem, ha egy minden szempontból akciódús, szórakoztató fantasy történetre vágyom.
A White Guardian egy kitalált országban, középkorias fantasy díszletek között játszódik. A Landai Királyság egykor virágzó birodalom volt, de történetünk kezdetére a régi dicsőség már tovatűnt - vagy csupán késik valahol az éji homályban? A belső ellentétek, a korrupció és a szomszédokkal vívott háborúk meglehetősen leamortizálták a birodalmat, amely a szétesés állapotába került. Linth Highwind herceg, a landai trón örököse azonban nem óhajtja ezt annyiban hagyni. Külföldi tanulmányútjáról indul haza, hogy megmentse és újra felvirágoztassa országát. Mátyás királyt idézően trükkös, de nem veszélytelen módszert választ a hazatérésre, és a nép hangulatának felmérésére: elvegyül egy hadihajó legénysége között. A hajó parancsnoka Sei tábornok, aki hajdanán a királyság egyik hőse volt, de elhagyta a palota romlott és intrikus világát, hogy a tengeren küzdjön hazája védelmében. Linth nem túl tapasztalt harcos, már az első csatában bajba kerül, és a tábornok menti meg az életét. Persze nem ingyen: a morc és enyhén antiszociális, de csöppet sem aszexuális Sei, kabinja kanapéján hajtja be az ifjútól a tartozását. Aztán jön a megdöbbenés, mikor rájön, hogy épp leendő uralkodója szüzességének fehér liliomait volt szerencséje leszaggatni. Nem egy yaoi mangában lennénk, ha az ifjú herceg ezért kerékbe töretné őt - hiszen a yaoi egyik alapvető törvénye, hogy egy férfiban a szerelmet leginkább az ébreszti fel, ha egy másik, erősebb pasas akarata ellenére maga alá gyűri. Linth, akire több szempontból is mély benyomást tett a tábornok - hiszen azt is tudjuk, hogy egy non-con eksön mindig nagyon élvezetes az uke számára - megkéri Seit, hogy térjen vissza önként vállalt száműzetéséből a politikai élet sűrűjébe, legyen a védelmezője és segítője abban, hogy gatyába rázza az országot. Sikerül-e vajon ez, és hogy alakul kettejük kapcsolata?

A történet érdekes, izgalmas, és nincs híján a humornak sem, a grafika pedig minden igényt kielégít. Az alkotók nagyon szépen rajzolták meg az alakokat, a ruhákat és a környezetet. Hosszúhajfétissel rendelkező olvasók számára bőven akad bámulni való, azok pedig, akik szeretik a kicsit darabosabb, morcosabb, nyersebb - és nem utolsósorban borostásabb - seme főhősöket, Seit biztosan megszeretik majd. Ha valakit érdekel a tábornok múltja, akkor sajnos egyelőre csak japánul, de megtalálhatja a neten a Crimson Wind című mangát, amelyben többet is megtudhat róla. Igazán nekiállhatna már valamelyik scangroup, szép történet, megérné a fáradtságot... Tizennyolc feletti, hard yaoit és fantasyt szerető olvasóknak ajánlom mindkét mangát, a non-con és helyenként erőszakos jelenetek miatt. 

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése