2013. szeptember 7., szombat



Yamane Ayano: Ikoku Irokoi Romantan/Foreign Love Affair


Kiadás éve: 2003
Hossza: 1 kötet
Japán kiadó: Core Magazine
Angol kiadó: 801 Media

Fanfordítás:
Magyar: Club Shion


Emlékeztek még a Római vakáció című filmre Audrey Hepburn és Gregory Peck főszereplésével? Nohát, az Ikoku Irokoi Romantannak hasonló a története, csak yaoiban.

Oumi Ranmaru, egy yakuzacsalád fiatal örököse házasságra készülődik egy másik család lányával, Kaoruval. Az esküvőt egy luxus óceánjárón tervezik megtartani, utána pedig olaszországi nászút következne, de az ifjú pár nem lelkesedik túlságosan. Hiába ismerik egymást gyerekkoruk óta, olyanok, mint a kutya meg a macska: a házasságot a családok szervezték, szerelemről szó sincs. Az idősebb Kaorut halálra idegesíti Ranmaru, akit még mindig taknyos orrú, sírós kiskölyöknek lát, ráadásul a fiú a japán hagyományok nagy tisztelője, le nem szakad róla a tradícionális viselet, míg arája az olasz kultúráért rajong, így aztán folyamatosan áll közöttük a bál. A nászéjszaka is kudarcba fullad, és miután az újdonsült feleség kihajítja férjét a közös lakosztályból, Ranmaru a bárban találja magát egy jóképű, felettébb sármos idegen társaságában, aki Al Valentinoként mutatkozik be. Az iszogatás az idegen szobájában fejeződik be, és mivel egy yaoi mangában vagyunk, gondolom mindenki sejti, milyen fordulatot vesz.

Másnap a hajó kiköt a napfényes Itáliában, és úgy tűnik a fiú és éjszakai kalandja (akiről közben kiderül, hogy nem más, mint a hajó kapitánya) egy életre elválnak egymástól, a sors azonban másként akarja…

Yamane Ayanonak ez a nagyon vicces, szépen megrajzolt mangája felhőtlen szórakozást jelenthet mindenki számára, aki szereti a sensei műveit. Viszonylag hard yaoi, mentes az extremitásoktól, de a szexjelenetek a Yamane-mangákban megszokott részletességgel vannak ábrázolva. Bonyolult történetre, nagy drámákra ne számítsunk, az Ikoku Irokoi Romantan nem más, és nem is akar több lenni, mint egy kellemes, egzotikus környezetben játszódó, erotikus vígjáték. 

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése