2013. szeptember 6., péntek



Eiki Eiki: Dear Myself


Kiadás éve: 1998
Hossza: 1 kötet
Japán kiadó: Shinsokan
Egyéb kiadás:
Angol: DMP June

Fanfordítás:
Magyar: Mangazin


Hirofumi egy 16 éves tinédzser fiú, aki egy nap arra ébred, hogy a szobáját teljesen átrendezték, a haja jóval hosszabb, mint amilyenre emlékszik, és mikor beront a húga, őt is alig ismeri meg. Chika először frászt kap, hogy a bátyja furcsaságokat hord össze, és ezt el is panaszolja az édesanyjuknak. Ő rögtön rájön, hogy visszatért a fia emlékezete, amit két éve vesztett el egy balesetben. Viszont ez által egy újabb probléma merült fel: most, hogy visszatértek Hirofumi emlékei a baleset előtti időszakról, elveszítette a baleset utáni két év emlékeit. Ezek után a családja elviszi őt az orvosához, aki elmondja neki, hogy amikor először megvizsgálta két éve, azt javasolta, hogy kezdjen el naplót írni. Miután hazamennek, Hirofumi neki is lát a keresésnek, de miután nem találja, úgy dönt, sétál egyet a környéken, hátha közben ki tudja ötleni, hová is tehette.
Ha még nem lett volna elég a problémákból, út közben letámadja egyik osztálytársa, hogy nem ment el hozzá, pedig megígérte. Miután Hirofumi elmagyarázza neki a helyzetet, a srác kiborul, és a főhősünk nyakába zúdítja hogy szerelmes belé, és hogy az elmúlt két évben szeretők voltak. Hirofumi ezt persze kételkedve fogadja, és nem tudja elképzelni, hogy egy emlékezetvesztés miatt miért „váltott volna ligát”. Daigo erre még jobban kiborul, és sírva fakad. Közben a szomszédok is odagyűlnek, és már elkezdenek pletykálgatni, úgyhogy Hirofuminak nincsen választása, hazaviszi Daigot, hogy megbeszéljék a dolgot. Azonban Daigonak más elképzelései vannak a „megbeszélésről”. Mivel Hirofumi csak nem ért a szóból, tettekkel próbálja jobb belátásra bírni, nem sok sikerrel, majd ismét könnyekben tör ki és elszalad. Chika ekkor ér haza az iskolából, és eszébe jut, hogy nem adta még át a levelet, amit Hirofumi adott neki, hogy adja vissza, ha visszatér az emlékezete.

A levél, amelyet önmagának címzett, nagyvonalakban elmeséli az elmúlt két év eseményeit. Azt is, hogy Hirofumi másik énje miért szeretett bele Daigoba, és hogy mennyire fáj neki, ha szomorúnak látja őt. Hirofumiban ekkor realizálódik, hogy az a másik én tényleg ő kellett hogy legyen, nem pedig „valami űrlény” szállta meg a testét. Amikor eszébe jut Daigo arca mielőtt elrohant - ami leginkább egy elveszett kutyusra emlékeztette - rájön hogy a sajgó fájdalmat, amiről a levélbeli énje beszélt, ő is érzi. Hirofuminak ezek után két problémával kell szembenéznie. Nem szeretné Daigot boldogtalanná tenni, de szeretne „normális” maradni, végül azonban be kell látnia, hogy a kettő egyszerre nem lehetséges.

Eiki Eikiről tudni kell, hogy főként doujinshikaként dolgozik, de szerencsére van pár saját alkotása is. Ezek a történetek nagyon eredetiek, nem sablonosak, van bennük humor és dráma is kellő mennyiségben. Grafikailag sem lehet panaszunk a mangakára, én személy szerint nagyon szeretem a stílusát.

Történeteiben ugyan a történetre és az érzelmekre fekteti a hangsúlyt, de azoknak sem kell elkeseredni, akiknek hiányzik belőle az igazán hot szex, hiszen doujinshika lévén, néhány művéhez készített egy-egy explicitebb original doujinshit is.

Shirou

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése