2013. szeptember 7., szombat



Nitta Youka: The Prime Minister’s Secret Diplomacy


Kiadás éve: 2006
Hossza: 2 kötet, még fut
Japán kiadó: Taiyou Tosho
Angol kiadó: 801 Media


Nitta Youkának ez a szépségesen megrajzolt, minden tekintetben nagyon igényes mangája, kiváló szórakozást kínál a komolyabb történetek kedvelőinek. A szereplők diplomaták, az ő különös, a hétköznapi emberek számára ismeretlen és izgalmas világába kalauzol el minket az alkotónő.
Úgy tűnik, alaposan utánanézett a háttérnek, mert a párbeszédekben valóban megtörtént politikai eseményekre történnek utalások, és a tárgyalásokat és fogadásokat bemutató jelenetekben is érezhetően törekszik a reális ábrázolásra. A nyelvezet is eléggé összetett, jól érzékelteti a diplomáciai virágnyelvet és csűrés-csavarást, ezért angolul kevésbé tudóknak mindenképpen ajánlott hozzá a szótár használata. Ez azonban ne riasszon el senkit, mert a The Prime Minister’s Secret Diplomacy (más címeken The Secret Diplomacy of the Minister Exellency, Secret Diplomacy vagy eredetiben Koushi Kakka no Himitsu Gaikou) egy csodálatos yaoi manga, amely igazán méltó a Haru wo Daiteita és a Boku no Koe alkotójához. De vegyük is sorra, hogy miért is annyira jó ez a darab!

Először is, ott vannak a karakterek. Aki szereti Nitta-senseit a férfias figuráiért, és a hagyományos yaoi szereposztás felborításáért, az – bár ez a manga eleddig nem tartalmaz reversible jeleneteket – a Secret Diplomacyt egyenesen imádni fogja. Az egyik főszereplő Yoshinaga Koushi, zseniális diplomata, aki fiatal kora ellenére példátlanul magas posztokat tölt be, amiért persze sokan irigylik, de felettesei abszolút meg lehetnek elégedve vele. Nagyon jól bánik a szavakkal és az emberekkel, mestere a kapcsolatépítésnek, sok nyelven beszél anyanyelvi szinten. Hihetetlen óvatossággal és magabiztossággal mozog a diplomácia fényesre súrolt, ám annál veszedelmesebb padlóján. Első ránézésre úgy tűnik, hogy ő az az ember, aki bárkit meg tud nyerni, bármit el tud intézni és mindig, mindenkiről, mindent tud. Ezen tulajdonságai mellett, természetesen bámulatos külsővel is rendelkezik. Magas, sötét hajú, férfias, elegáns, úgy áll rajta az öltöny, mintha eme ruhadarabot csakis az ő kedvéért fedezték volna fel. Emellett csak úgy árasztja magából a titokzatosságot, és bizony furcsa híresztelések terjengenek róla, többek között az, hogy sikereinek valódi kulcsát a lába között hordozza. Ezt azonban a legtöbben nem veszik komolyan, hanem az irigység rovására írják. Szóval nem az a tipikus uke alkat, de mikor rajzolt Nitta Youka kis nyafogó shotafigurákat?

Koushi Taiwanon találkozik egy ifjú diplomatával, Shiraishi Tomohiroval. Tomohiro diplomatacsaládból származik, apja nagykövet, így vérében van a külpolitika, intelligens, kötelességtudó, kíváncsi és bátor fiatalember. Jó eredménnyel végezte el az egyetemet, és első megbízatásaként Koushi alárendeltjeként kerül a délkeket-ázsiai országba. Azonban ennél több is összeköti a két férfit: hiszen Koushi, még korábban feleségül kérte Tomohiro nővérét. Ez a házasság mind a Shiraishi családnak mind Koushinak nagyon előnyös lehet. Így Tomohiro megbotránkozik, mikor főnökét félreérthetetlen helyzetben látja egy idegen férfival, ráadásul egy nyilvános helyen. Amikor azonban kérdőre vonja, a dolgok számára váratlan fordulatot vesznek… Tomohiro nem tud ellenállni Koushi bűvöletének, így kettejük kapcsolata tovább mélyül, és futó kalandból jóval több lesz belőle, annak ellenére, hogy ez mindkettejük karrierjét veszélyezteti. Ráadásul egyre több különös titok merül fel Koushi körül. Mi okozza a férfi időszakos betegségét, amelytől szinte magatehetetlenné válik? Miért hajszolja a veszélyes helyzeteket, amelyekre rámehet minden, amit eddig felépített? Milyen sötét dolgok történtek a múltjában? És egyébként is, mi lesz kettejükkel, ha Koushi megnősül?

Ebből is láthatjuk, hogy a Secret Diplomacy egy öszetett és izgalmas történet, vonzó , nem hétköznapi karakterekkel, hiszen Tomohirot sem kell félteni, méltó párja ő Koushinak.

Ha a hardcoresági faktort nézzük a Haruval összehasonlítva, a Secret Diplomacy nem bővelkedik erotikus jelenetekben, de ami van az… Jajjistenem. Koushi gyönyörű arca, varázslatos romlottsága olyan igéző, hogy nem lehet kárhoztatni Tomohirot, amiért tehetetlen vele szemben. Tessék megnézni, de vigyázat, gondoskodjunk megfelelő folyadékutánpótlásról!

Nitta-sensei grafikája, mint tudjuk halálosan tökéletes, és itt sincs ez másként. Külön kiemelném a közeli képeket, az arcokon és a szemekben tükröződő érzelmek megjelenítését, az alakok csodálatos anatómiáját. Emellett olyan érdekes snitteket alkalmaz a történet ábrázolásakor, hogy én is csak bámultam olvasás közben.

Összességében tehát, a Secret Diplomacy egy kiváló manga, jó történettel, érdekes karakterekkel, és lélegzetállító grafikával. Nitta rajongóknak mindenképpen kötelező olvasmány, de elsősorban érettebb, a komolyabb mangákat kedvelő olvasóknak ajánlanám. 

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése