2013. szeptember 7., szombat



Ogawa Azumi:Innocent Blue


Kiadás éve: 2008
Hossz: 1 kötet
Japán kiadó: Gentosha

Fanfordítás:
Angol: Attractive Fascinante


Kana minden mozdulatát vigyázza az unokatesója, Shuuya. Nem véletlenül. A fiúnak gyenge a szíve, így kímélnie kell magát. Nem élheti az átlagos középiskolások hétköznapjait, hiszen a teljesen mindennapi dolgokkal az életét is veszélyeztethetné. Aztán beúszik a képbe az új osztálytárs, Aoi és fenekestül felforgatja Kana életét.

A kalickába zárt madárkának ajtót nyit a világra és az gondolkodás nélkül az ég felé veszi az irányt, hiszen miért ne tenné? Megtalálja az első szerelem, és olyan édes és hívogató dolgokkal ismerteti meg, amilyeneket eddig még nem is remélhetett tapasztalni. Persze nem egy teljes kötetes történetről beszélnénk, ha itt véget is érne a mese. Kiderül, hogy Aoi, a megmentő hőslovag korántsem annyira hős, mint ahogy azt az ártatlan Kana-chan hiszi. A fiú fülig szerelemes és nem akar mást csak Aoit, Aoi meg... hát nem a love together forever az egyetlen célja. De hogy igazából mi is hajtja, azt megtudjátok, ha elolvassátok. És azt is, hogy az unokatesó mit szól a románchoz. Vagy Kana orvosa hogyan vélekedik egy kapcsolat velejáróiról. És naná, hogy van sötét múlt is huhuuuu! Persze tegyük hozzá, hogy van még meglehetősen egyszerűcske grafika és sok nabasszusnemááá helyzet, de Ayase nem ajánl olyan mangát, ami nem "minden jó, ha jó a vége" szóval... a lehetőség adott. Az Innocent Blue engem megfogott. Sok benne a szívfájás, néhol kegyetlen helyzetek és bántó történések, de ennek ellenpólusában ott van a nagy örök, hogy a szerelem mindenre képes. Túl ártatlan, túl naiv Kana-chan gyengécske szíve rettentően tud szeretni.

Ogawa Azumi egykötetes mangáját az Attractive Fascinante fordította angolra és ahogy megszokhattuk tőlük, egy az egyben kivégezték, szóval aki kedvet kap rá, az végig is olvashatja, akár most és rögtön és azonnal.

Ayase

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése