2013. szeptember 7., szombat



Nanae Chrono: Vassalord


Kiadás éve: 2006
Hossza: 3 kötet, még fut
Japán kiadó: Mag Garden
Egyéb kiadó:
Angol: Tokyopop (eddig 2 kötet)
Fanfordítás: ---


Adott Charley - alias Cherry - egy félig cyborg vámpír. A nagyvilág szemében egy egyszerű pap, ami elsőre elég furcsa lehet, de a háttérben ő a vatikán legjobb vámpírvadásza, akire a legkínosabb munkákat bízzák rá. Charleyval együtt él a mestere, egy öreg vámpír, akit Rayflo-nak hívnak. Ray egy eléggé fura fazon, és ez már első pillantásra is látszik, ugyanis az öltözködése hagy némi kívánnivalót maga után. Szegény Cherry, ha akarná, se tudná elrejteni, mi van köztük, ugyanis a ráutaló magatartás már a mester öltözködésében megnyilvánul, és ez nem egyszer bajba keveri őket, például amikor egy homofób rendőr bácsi gyanakodni kezd rájuk.
Első ránézésre ez a manga egy komoly vámpírvadászós akció-kaland sztorinak tűnik, de az olvasásakor már a harmadik oldalon realizálódik, hogy ennek köze sincs a valósághoz. Rayflo mindamellett hogy néha nagyon kúl tud lenni, a manga 85%-ában inkább az idióta oldalát mutatja meg nekünk. Fergeteges humora van a mangának. Cherry néha mesterét csak mozgó büféként emlegeti (nem hajlandó emberi vért magához venni, így Charlynak Ray-ből kell táplálkoznia), Rayflo szájából meg olyanok is elhangoznak, mint például: „Segíts Cherry, nem akarok egy nővel aludni!”

A mangaka bevallása szerint a két főszereplő eredetileg csak egy szép borító voltak, és egy barátnőjétől jött az ihlet, hogy felhasználja őket egy vámpíros mangához, mikor megemlítette, hogy hasonló alakokat látott egy vámpíros filmben.

Nanae Chrononak ez az első Bl-mangája, de remélem hogy nem az utolsó, viszont biztosan sokak számára nem ismeretlen a mangaka neve, hiszen ő készítette a Peacemaker Kurogane mangáját is, így nem is ér minket váratlanul a meghökkentően szép és mozgalmas grafika, amit alkalmaz.

A Vassalordot szinte minden korosztálynak merném ajánlani, hiszen a teasingen és a ráutaló magatartáson kívül nem sok minden történik, ami a Bl vonalat erősítené, de a karaktercsonkolás a képi erőszak és a különböző kósza testrészek fel-felbukkanása miatt csak a 16 év feletti korosztálynak ajánlom ezt a művet. 

Shirou

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése