2013. szeptember 7., szombat



Naono Bohra: Love Snatcher


Kiadás éve: 2006
Hossza: oneshot (A Desire Boy kötet)
Japán kiadó: Take Shobou
Egyéb kiadó: Dramaqueen

Fanfordítás:
Magyar: Cat’s Pub


Naono Bohra – az én szememben - a oneshotok koronázatlan királynője. Kevés képpel és kevés szóval is rengeteget tud elmesélni, és pár vonással igazi hús-vér figurákat kelt életre a papíron. Kis, harminc oldalas szösszenetivel egyszerre képes megnevettetni és megdöbbenteni, megbotránkoztatni és megríkatni az olvasóit. A lehető legfurább párokat hozza össze, a lehető a legkifacsarodottabb helyzetekben, de az ember mégsem érzi magát idegenül műveinek világában. Talán, mert a legtöbb alkotása mögött ott rejtőzik a valóság, a modern, városi ember kiszolgáltatottsága és magányossága, vágya a szeretetre és az intim közelségre.
Love Snatcher című alkotásának főszereplője Tanaka Tatsuaki, tipikus öltönyös irodai alkalmazott egy nagy cégnél. Legalábbis a manga kezdetéig az - ugyanis épp akkor bocsátják el egy átszervezés miatt. Tatsuaki viszont úgy gondolja, hogy a valódi ok félig külföldi származása, és az ezzel együtt járó világos haj és szemszíne volt. Tehát itt áll – pontosabban épp részegen ücsörög - előttünk egy frusztrált, magányos fickó, aki úgy tűnik, nem nagyon tud beilleszkedni a körülötte lévő világba. Bámul a Holdra, és azt kívánja, hogy bárcsak valahol messze, egy távoli földön lehetne. Ismerős, ugye? Szerintem nincs ember, aki legalább egyszer életében ne kért volna ilyet – Tatsuaki esetét az teszi egyedülállóvá, hogy az ő kívánsága valóra is válik. Egy buja őserdőben találja magát, fura állati fülekkel és farokkal rendelkező, de egyébként emberszabású lények tömege között. A társaság láthatóan ünnepel valamit, ő pedig, úgyis illuminált állapotban lévén, elvegyül közöttük. Azt hiszi, álmodik, hiszen nyilvánvalóan őrültség, amit mindenki emleget: hogy ő lenne a tigrisfüllel és farokkal rendelkező rasztahajú uralkodó Holdisten által kijelölt jegyese. Másnap rá kell döbbennie, hogy ez bizony a valóság, és a felettébb jóképű király – polgári nevén Tigure Reidoumeitum – bizony a férje...

A történet meglehetősen groteszk, amint azt Bohra-sensei esetében megszokhattuk, a karakterek – főleg Tigure - nemkülönben. A grafika különleges, így azok számára, akik az alkotó munkáit nem ismerik, kicsit szokatlan lehet, de nagyon kifejező. Az állatfülekkel és farkakkal rendelkező figurák - állat és emberalakjukban is - nagyon szépre sikerültek. Tigure igazi szexis egzotikum, pompás raszta hajához nagyon jól passzolnak a tigris fülei. A szexjelenetek bizony szintén nagyon forróak – mindent megmutatnak, és bőven tocsognak bennük a testnedvek, bennem mégis romantikus érzést tudtak kelteni.

A Love Snatcher esetében is meg kel említenünk Naono Bohra rendkívüli humorát, amely a mangáit fémjelzi – itt is számíthatunk néhány nagyszerű poénra, vicces ábrázolásra, eltorzult fejeket vágó emberekre és állatokra is. J Ha valakinek megtetszett a történet, angolul meg is vásárolhatja. Az A Desire Boy című kötetet, amiben ez az oneshot is szerepel, a Dramaqueen kiadó jelentette meg. 

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése