2013. szeptember 7., szombat



Naono Bohra: Three Wolves Mountain 


 
Kiadás éve: 2003
Japán kiadó: Biblos
Angol kiadó: SubLime
Hossza: 5 fejezet

Fanfordítás:
Angol: Nakama, Shi-Ran
Magyar: Cat’s Pub


A szűkszavú és mogorva de nagyon cool Susugi Kaya igazi magányos farkas. Egy temető mellett él, nappal a teaházát vezeti, éjjel pedig másodállásban temetőőrködik. Lelkiismeretesen végzi a munkáját, és hatásos módszerekkel tartja távol a sírrablókat. Egy este épp hazafelé tart, amikor megrohanja egy fiú és egy nagy kutya, akik Susugi vacsorájára pályáznak, amely a nála lévő éthordóban illatozik.
Susugi végül, több-kevesebb birkózás és a közeli tóban való röpke, nem épp önkéntes megmártózás után hazaviszi őket. Ekkor derül csak ki hogy a két kiéhezett figura egy testvérpár: Jirou a fiú (akinek felemásak a szemei) a fiatalabb, Tarou, a farkas (aki tud beszélni, és valami eszméletlen stílusa van) pedig az idősebb. Az anyjuk tisztavérű vérfarkas, apjuk pedig ember, így lettek ők félvérek. Szüleik viszont úgy döntöttek, hogy eleget ültek otthon a fiúk, így elküldték őket a háztól, hogy próbáljanak boldogulni a nagyvilágban. Sajnos ez a dolog viszont nem igazán jön össze: mire elérnek Susugi temetőjébe, már öt napja nem ettek. Susugi, aki maga is különcnek számít az emberek között, befogadja őket: szállást és ételt ad nekik, ők pedig segédkeznek a teaházban és a temető őrzésében. Jirou azonban egyre inkább elkezd a hálán túl egyéb érzéseket is táplálni a férfi iránt…

Naono Bohrának ez a mangája egyike hosszabb történeteinek, öt fejezetból, és egy extrából áll. Annak ellenére, hogy a története és a szereplők első hallásra (és látásra) bizarrnak tűnhetnek, igazából ez egy nagyon kedves, és rendkívül humoros manga, amit mindenkinek csak ajánlani tudok, aki szereti Naono Bohrát. Sőt, elárulom, hogy nekem személy szerint ez volt az első igazi yaoim, és nem úgy tűnik, hogy sikerült elriasztania a műfajtól… Igaz, hogy a két vérfarkas eléggé furcsa formát ölt teliholdkor: Tarou félig emberré válik, és rendkívül érdekesen hat Susugi nála egy számmal kisebb nadrágjaiban, Jirounak pedig farkasfüle és farka nő, ami elég zavaró tud lenni… Ahem… Bizonyos cselekvések közben. Aki azonban túlteszi magát ezeken az apróságokon, egy nagyon eredeti, általában vidám és vicces, néha kicsit drámai yaoi történettel lesz gazdagabb, amit igazán kár lenne kihagyni. 

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése