2013. szeptember 7., szombat



Minase Masara: Toiki Yori no Yasashii


Kiadás éve: 2008
Hossza: 1 kötet
Japán kiadó: Frontier Works
Egyéb kiadó:
Német: Carlsen Comics

Fanfordítás:
Angol: Hochuuami, Dangerous Pleasure
Magyar: Yaoiorden


A Toiki Yori no Yasashii egy viszonylag új, 2008-as manga, de a Dangerous Pleasure jóvoltából már angolul is olvashatjuk az egészet. Jellegzetes Minase-alkotás, hozza a senseire jellemző sajátságokat, mind a rajzolás, mind a történet szintjén.
Masato Akino egyetemista fiú, aki részmunkaidős állást vállal egy kis kávézóban. Nem hátsó szándék nélkül teszi ezt: van a kávézónak egy rendkívül jóképű törzsvendége, Kazaoka, akivel mindenáron találkozni szeretne. Újra. A háttérben természetesen itt is egy régóta fennálló, viszonzatlan szerelem áll. Akino már korábbról ismeri ezt a titokzatos férfit, aki viszont úgy tűnik, már nem is emlékszik rá. Kazaoka zárkózott ember, híres regényíró, és van elég kellemetlen tapasztalata arról, hogy milyen érzés, ha csak azért rajonganak érte, mert ismert. A vonzó, fiatal fiú őszinte közeledése azonban nincs ellenére, bár kijelenti, hogy nem vágyik komoly kapcsolatra senkivel. Akino, mivel nagyon szerelmes, megelégedne egy éjszakával is, amit az ő Kazaoka-sanjával tölthet, de épp mikor végleg feladná, a férfi felkeresi, és közli, hogy többet szeretne tőle… De vajon milyen hatással lesznek a múltbéli titkok a kapcsolatukra?

Amint a leírásból is kiderülhetett a Toiki Yori no Yasashii nem egy bonyolult vagy mélyen szántó történet, de nagyon kellemes, romantikus és szórakoztató. A mangaka rajongóinak mindenképp ajánlom, nem fog csalódást okozni! Található benne pár eléggé hot szexjelenet, ezért a túl fiatalok, és a kicsit keményebb yaoit nem szeretők inkább kerüljék el.

A rajzolás nagyon szép, hamisítatlan Minase grafikával készült, a figurák kecsesek, elegánsak, és coolosan öltöznek. Akino igazi Minase –uke, világos hajú, karcsú, kecses, kicsit lányos, nagy szemekkel, félhosszú hajjal. Kazaoka kicsit komor, magas, hosszú sötét hajú, igazán látványos seme. És persze nem lehet kihagyni a kávézó tulaját sem, aki a senseinél már-már kötelező szemüveges karakter mintapéldánya a mangában. A kötetben helyet kapott még ezen kívül egy oneshot két üzletember kapcsolatáról, és egy aranyos kis extra, amelyben Kazaoka macskája, Mako szemével láthatjuk gazdáját és annak szerelmét.

A mangaka rajzos kommentárjából megtudhatjuk, hogy a sensei számítógépe tönkrement a fejezet rajzolása közben. Adatmentőkhöz kellett vinnie a merevlemezt, hogy visszaszerezze a már megrajzoltakat. Sikerült is a mentés, de ugyebár az informatikusoknak bele is kellett nézniük az adatokba… Szerencse, hogy nem épp egy szexjelentetet nyitottak meg! 

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése