2013. szeptember 7., szombat



Minase Masara: Gokujou no Koibito


Kiadás éve: 2005
Hossza: 4 kötet
Japán kiadó: Ookura Shuppan
Egyéb kiadó: ------

Fanfordítás:
Angol: Hochuuami, Dangerous Pleasure
Magyar: Redlight


Már belekóstoltál Minase-sensei oneshotjaiba, de a hosszabb mangáit nem ismered? Szereted a sensei stílusát, de a Gokujout még nem olvastad? Hát, akkor épp itt az ideje! Oké, oké, elfogult vagyok, mert nekem ez a kedvencem a mangakától, de ha megpróbálok objektív lenni, akkor is azt mondom, hogy azok számára, akik kedvelik Minase Masara műveit, és szívesen olvasnának tőle egy hosszabb történetet, a Gokujou a lehető legjobb választás lehet. Meg persze azoknak is, akik még nem ismerik őt, de kíváncsiak a munkáira.
A maga négy kötetével ez a sensei eddigi leghosszabb befejezett mangája. 2005 –ben indult, és az Aqua magazinban futott. Az angol nyelvű fanfordítást a Hochuuami és a Dangerous Pleasure készítette, igen szép minőségben. Angol kiadása sajnos még nincs, pedig igencsak megérdemelné. A Gokujou no Koibito több szempontból is kiemelkedik a mangaka többi alkotása közül, azoknál összetettebb a történet, árnyaltabbak, elevenebbek a karakterek.

A sztori mondjuk, önmagában így sem túl eredeti ahhoz, hogy különösebb meglepetést okozzon egy veterán yaoifannak, de jól kidolgozott és jól kitalált, szórakoztató és élvezetes. Ez elsősorban a karaktereknek köszönhető, akiket nagyon könnyű megkedvelni. Ők végig garantálják a feszültséget, és valódi csemegévé teszik a mangát az olvasó számára.

Masahiro fiatal, de nagyon rutinos és elismert menedzser a japán divatvilágban. Vérbeli Minase-bishi, az érettebb tündeforma-fajtából: magas, karcsú, hosszú világos hajú, szemüveges. Elegáns és kifinomult, valaha ő is modellkedett, de mivel nem volt elég izmos és magas, később a háttérmunkát választotta – ami mint kiderült jó döntés volt, mert kiváló érzéke és türelme van hozzá. Kicsit hűvös a viselkedése, kiegyensúlyozottnak és komolynak tűnik – de ez a visszafogott külső egy megértő, kedves, és megbízható embert rejt.

Masahiro türelmét és jóindulatát azonban alaposan próbára teszik, amikor a nyakába sóznak egy fiatal, mindössze 16 éves fiút, Yoshimit, hogy ezen túl ő egyengesse az útját. Yoshimi igazi önző, elkényeztetett kölyök, milliomos szülei egyetlen sarja, aki megszokta, hogy a világ körülötte forog, és hogy amit a fejébe vesz, az úgy is történik. Masahiro először úgy gondolja, hogy a modellkedés is csak egy szeszély a fiú részéről. Igaz, hogy Yoshimiben minden külső adottság megvan ahhoz, hogy sikeres modell lehessen: magas, izmos, jóképű és fotogén – hajjaj azok a korán megnyilvánuló seme gének – de raplis természete igencsak megnehezíti mind az ő, mind a menedzsere dolgát. Hát még, mikor felfedezi, hogy Masahiro homoszexuális, sőt, azt rebesgetik, hogy a világhírű modell, Akito szeretője! Yoshimiből azonnal kitör a seme, és követeli, hogy Masahiro tanítsa meg őt a férfiak közötti szexre. Mikor a másik nem akar kötélnek állni, meg is zsarolja – ennek eredményeképpen hamarosan mindketten egy bonyolult viszonyban találják magukat. Hamarosan felbukkan Akito is, Yoshimi pedig elhatározza, hogy túl fogja szárnyalni Akitót, és meghódítja mind a kifutókat, mind pedig Masahirot.

A rajzolás, ahogy azt Minase Masaránál megszokhattuk, nagyon szép – bár igencsak minimalista néha. Ebben a mangában fordult elő az az eset, hogy a bútorzat is kimaradt az ücsörgő főhős alól. Ennek ellenére azonban, nem lehet okunk panaszra. Masahiro, Yoshimi és Akito mindannyian szuperbishik – ahogy az egy modellnél el is várható – igazán szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. A szexjelenetek is igen forróra sikerültek, az hogy az elején kicsit non-con jellegűek, csak növeli a feszültséget, és hab azon a bizonyos tortán. Durvának így sem nevezném őket, hiszen Masahiro a kezdetektől fogva élvezi a helyzetet. Az explicitség miatt azonban túl fiataloknak nem ajánlanám a történetet, akik viszont szeretik Minase –sensei műveit, és szeretik a szépen megrajzolt, hot yaoi mangákat, ne hagyják ki! 

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése