2013. szeptember 7., szombat



Minase Masara: Uso to Kiss/Lies and Kisses


Kiadás éve: 2005
Hossza: 1 kötet
Japán kiadó: Ookura Shuppan
Angol kiadó: Dramaqueen

Fanfordítás:
Magyar: Boukendan


A testvérek, féltestvérek közötti szerelem igazi tabutéma, mind az irodalomban, mind a való életben. Animékben-mangákban ennek ellenére felbukkan párszor, gondoljunk csak az Angel Sanctuary-ra, a Boku Wa Imouto Ni Koi Wo Suru-ra, vagy a Koi Kaze-re. Miért pont a yaoiban ne fordulna elő ez a fajta felállás, bár a legtöbb esetben nem olyan komolyan tárgyalják, mint az előbb említett művekben. Általában olyan eszköz, amellyel az alkotó még tovább tudja növelni a feszültséget a szereplők között, még több akadályt, nehézséget, lelki vívódást eredményező tényezőt állíthat az útjukba.
Ez érvényes Minase Masara Uso to Kiss című mangájára is, amely Lies and Kisses címmel angolul is megjelent a Dramaqueen kiadásában.

Tatsuya egy nagyvállalat ifjú örököse, elfoglalt ember. Egy nap hosszú idő után végre van ideje lazítani, kedvenc éttermében pedig kellemes meglepetés éri. A zongoránál egy fiatal fiú ül – mint kiderül az egyik új pincér - és gyönyörűen játszik. Tatsuyát azonnal magával ragadja a srác játéka és személyisége, és elhatározza, hogy még aznap este megszerzi magának. Haru, a fiú, bár ez az első ilyen kalandja, hasonlóan érez. Szerelem első látásra? Úgy tűnik, itt kölcsönösen arról van szó. Nagyon hamar kiderül azonban, hogy ez nem lesz ennyire egyszerű, hiszen Tatsuya az elithez tartozik, Haru viszont egy albérletben tengődik, és egyszerre több helyen is dolgozik, hogy fenntarthassa magát. És ha ez még nem lenne elég, ott van még a háttérben valami, amit úgy látszik Haru tud (vagy mégsem?), de titokban tartja, Tatsuya pedig hamarosan értesül róla…

A történetben akadnak jócskán tévedések és félreértések, amelyek izgalmassá teszik, és akár meg is lephetik az olvasót. Ennek ellenére nem mondanám azt, hogy komoly és lélekbevágó módon foglalkozna a testvérszerelem problematikájával. Az enyhe drámaiság ellenére ez a manga is magán hordozza a Minase-sensei többi alkotására jellemző könnyedséget és szépséget – nem vérkomoly, tragikus műről, hanem egy kellemes szórakozást nyújtó alkotásról van tehát szó.

A grafika és a karakterek is tipikusak: Haru igazi kecses Minase uke, szőke hosszú hajjal, elbűvölő huncut mosollyal, Tatsuya pedig hozza a magas, sötét hajú „komoly üzletember vagyok, de szenvedélyes szerelmes” figurát. A szexjelenetek? Hmm, nagyon szépek lettek, elég explicitek, de érzelmesek is: igazi finomsággal szolgálhatnak azoknak, akik szeretik a hardabb yaoit, de az is fontos számukra, hogy érzelmeket lássanak.

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése