2013. szeptember 6., péntek



Fuwa Shinri: Bokura no Shihaisuru Kotoba


Kiadás éve: 2003
Hossza: 1 kötet
Japán kiadó: Tokuma Shoten
Angol kiadó: -----

Fanfordítás:
Angol: Obsession
Magyar: Yaoiorden


Hideg téli napokon, mikor fáradtak vagyunk, nyűgösek, és a szó szoros vagy átvitt értelmében is tele a hócipőnk, kényeztessük el magunkat egy kicsit! Egy forró fürdővel, egy finom teával, vagy egy könnyed yaoi mangával, amin nem kell sokat agyalni, és nem szakad bele a szívünk, de mégis elringat, és elrepít egy szebb és jobb világba. Ahol a férfiak mind bishik, és mindenkinek jut egy szerelmes ölelés. Ilyen alkalmakra ajánlom nektek Fuwa Shinri alkotásait, amelyeket jól ismerhetnek a szép rajzolású, kedves, romantikus történetek rajongói. A Bokura no Shihaisuru Kotoba is egy ilyen manga: gyönyörű grafikájú, drámai, kicsit humoros – igazi kellemes lélekmelegítő az olvasó számára.
Sora és Tatsuki nem vérszerinti testvérek, de egy családban nőttek fel, miután szüleik összeházasodtak. A két fiú nagyon hamar megszerette egymást, de a családi idill nem tartott sokáig, mert a szüleik meghaltak egy autóbalesetben. Az akkor 16 éves Sora nem akarta önmagát és fogadott öccsét a rokonokra bízni, így egyedül vállalta Tatsuki felnevelésének terheit. Abbahagyta a középiskolát, és munkába állt, hogy a másiknak mindene meglegyen, és elvégezhesse az egyetemet. Tatsuki be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, lediplomázott, és elhelyezkedett egy női magazin kiadójánál. Sora sok áldozatot hozott öccséért, de a siker őt sem kerülte el – regényíróként minden könyve bestseller, és hihetetlenül népszerű a női olvasók körében. Tatsuki a történet kezdetén elköltözik a Sorával közös otthonukból, láthatólag azért, hogy a saját lábára álljon, és Sorának is lehetőséget adjon az önálló életre. Azonban a döntés mögött más okok is vannak: nem épp testvéri érzései Sora iránt, amelyeket egyre nehezebben tud elrejteni önmaga elől is. Gyermekkoruk óta nagyon ragaszkodik hozzá, és bár Sora az idősebb, mégis mindig Tatsuki volt az aki lelkileg támogatta a másikat. Sora karcsú, törékeny alkatú, finom arcú, érzékeny, és az a típus, aki hajlamos nem vigyázni magára – de a hála, az aggodalom és a gondoskodás mellett Tatsuki jóval többet is érez. Szeretné megvédeni a másikat ezektől a szerinte mocskos érzelmektől, Sora azonban mintha öntudatlanul is meghiúsítaná öccse leválási kísérleteit...

A történetben van bőven romantika, dráma, de emellett humor is, amelyről elsősorban Tatsuki főnöknője és Sora unokatestvére gondoskodnak. A rajzstílus a szemnek kellemes, finom, letisztult, könnyen átlátható. Az arcok nagyon szépek, a szemek kifejezők. A figurák nem nőiesek, de nem is mennek el a Naono Bohra vagy Akira Norikazu által képviselt kigyúrtan izmos, férfias irányba. Olyan igazi jó yaoisan bishik, Tatsuki magasabb, széles vállakkal, szép szőke fürtökkel, Sora pedig, mint már említettem, inkább uke vonásokkal rendelkezik.

A manga nem szexközpontú, van benne ugyan erotikus jelenet, de csak nagyon visszafogottan ábrázolva. Ha épp olyan, hangulatban vagyunk, hogy egy kissé drámai, érzelmes mangát szeretnénk olvasni, akkor a Bokura no Shihaisuru Kotoba kiváló választás. Dőljünk kényelmesen hátra, takarózzunk be, és lássunk neki! 

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése