2013. szeptember 6., péntek



Inarya Fusanosuke: Giglio


Kiadás éve: 2007
Hossza: 2 fejezet
Japán kiadó: Takeshobo
Egyéb kiadó: nincs

Fanfordítás:
Angol: The Mysterious R
Magyar: Yaoiorden


1942, Líbia, valahol a frontvonalak mögött az észak-afrikai hadszíntéren. Egy Sztálingrád alól érkező olasz gép kényszerleszállást hajt végre egy katonai tábor felett. Pilótája, Dante Baltrozzi, csodával határos módon túléli a balesetet.
A furcsa, morc férfit Orlando, az ezred papja veszi gondjaiba, de a dolgok félrecsúsznak. A harcok borzalmai miatt zavart elméjű, sebesült katona elrabolja a papot, magával viszi a sivatagba, és erőszakot követ el rajta. A mindig mosolygó elhivatott Orlando ennek során szembesül saját legmélyebb valójával, a férfiak iránti eltemetett vágyaival. Az eddig természetellenesen elfojtott ösztönök őt is magukkal ragadják, és végül a háború közepette, a sivatagban, nem marad más kettejük számára, csupán a szex, a szenvedély, a kínok és a kétségbeesés…

A manga, rövidsége ellenére is nagyon hatásos, a befejezés sokkoló. A rajzolás gyönyörű, valóságos vizuális orgazmus. Az alakok feltűnően hasonlítanak az alkotó egy másik mangája, a Maiden Rose szereplőire, sőt a történet tematikája is hasonló, de a figurák és a sztori újrafelhasználásáért sok minden kárpótol minket. Katonai egyenruhák, egy katolikus pap, keresztek, iszonyatos hardcoresági faktorral rendelkező non-con szex, és mindehhez pszichológiai tartalom – ennél többet nem lehet belezsúfolni két fejezetbe. A párbeszédek is sokat mondók. Vajon meddig titkolhatjuk mások, és akár magunk elől is a legbensőbb valónkat, ösztöneinket, vágyainkat? Bármit is teszünk, bármilyen nagy erővel is kontrolláljuk magunkat, előbb-utóbb eljön az a helyzet, az az idő, amikor az irányítás kicsúszik a kezeink közül. Vajon kibírja-e a lelkünk, az ép elménk, ha ez megtörténik? És ha megismertük magunkat, lesz-e társunk, aki velünk tart majd?

Ezt a mangát elsősorban azoknak ajánlanám, akik már elmúltak tizennyolc évesek, szeretik a keményebb yaoit és az angstot. Nekik viszont kihagyhatatlan, kötelező darab.

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése