2013. szeptember 6., péntek



Kisaragi Hirotaka: Specter


Kiadás éve: 2001
Hossza: 1 kötet (5 fejezet)
Japán kiadó: Kadokawa Shoten
Egyéb kiadó: -----

Fanfordítás:
Angol: Storm in Heaven
Magyar: Yaoi Orden


Oono Katsuya, ahogy az egy főhőstől elvárható, első ránézésre teljesen átlagosnak tűnik, bár már a nyitóképsorok alatt nyilvánvalóvá válik, hogy nem az. Egyedül él szívbeteg édesanyjával, apja 10 évvel korábban hunyt el munkahelyi balesetben. Kedves az emberekkel, segítőkész, könnyen teremt kapcsolatokat. Legjobb barátja mégsem a saját korosztályából való. Sano Seiji az anyja orvosa, egyben a szomszédjuk. Katsuya feléz rá, hiszen jólelkű, felelősségteljes és mindig mellette áll, ha szüksége van rá. A szeretethiányos fiú nem is sejti, hogy a doktor kissé másként képzeli el kettejük jövőbeni kapcsolatát, mint ahogyan ő. És nem is egészen úgy, ahogy azt az ember lánya egy BL manga esetében várná. S az események alakulásában a titokzatos Suounak, ismertebb nevén az egyes számú kísérleti alanynak is nagy szerepe lesz!
Kisaragi Hirotaka (aki egyébként férfi, ebben a műfajban igencsak ritkaság!) Spectere ugyanis, egy Robin Cook könyv, és a yaoi házasságából született. A végeredmény pedig nem más, mint egy shonen-ai köntösbe bújtatott, orvosi minikrimi sok akcióval és csekélyke (értsd: semennyi) hot jelenettel. A hangsúly itt az emberi szív mélyén lakozó érzéseken van. A megszállottságon, ami elborítja az elmét, a bűntudaton, mely felemészt, a magányon, ami a halálnál sokkalta fájóbb és a szerelmen, mely a remény, az újrakezdés forrása, s mint a kietlen szikla tövében nyíló virág, kihajt a legzordabb körülmények között is. Mindez, persze, könnyed tálalásban, senki se számítson vérdrámára, az olvasásához nem lesz szükség papírzsepire ;)

A grafika szép és letisztult, kellemes a szemnek. A hátterek a helyükön vannak, bár hangsúlyt ritkán kapnak. A képkockák már-már zsúfoltak, jól érzékeltetik az események gyors ütemét. Az olvasónak bizony, nincs könnyű dolga, hiszen a tempó feszes, a lendület sodró, de van néhány rajz, melynél muszáj lelassítani, megcsodálni egy-egy megindító pillanatot, sokatmondó tekintetet.

Nekem különösen tetszik, ahogy a mangaka ráfesti az idő múlását a karakterek vonásaira J

Bátran ajánlom ezt az egykötetes mangát korosztálytól függetlenül mindenkinek, aki egy kis izgalommal vegyített, könnyed szórakozásra vágyik. De főként azoknak, akik szeretik a fehér köpenyt, a szemüveget, a báránybőrbe bújt farkast, a természetfelettit és nem bánják, hogy ebben a történetben csak a specter (ez a titokzatos, élősködő növény) párosodik - a szemünk előtt legalábbis, de egy kis fantáziával bárki továbbgondolhatja a történéseket! 

Vénia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése