2013. szeptember 6., péntek



Kazumi Maki/Sakuragi Yaya: Ren Ai Kyoutei Nukegake nashi!


Kiadás éve: 2005
Hossza: 1 kötet
Japán kiadó: Tokuma Shoten

Fanfordítás:
Angol: Peccatore-Sanctuary
Magyar: Red Light Yaoi Team


Egy kedves, humoros, néha kicsit drámai, de alapjában véve nagyon szórakoztató és könnyed mangát szeretnék most a figyelmetekbe ajánlani. A Ren A Kyoutei Nukegake nashi! angol címén Romance Agreement: Don’t Steal a March on me! vérbeli Sakuragi Yaya manga, bár a történetet nem ő, hanem Kazumi Maki írta.
Az alapfelállás elég egyértelműnek tűnik. Adott három osztálytárs. Az egyikük, Tatsuki Shirou, kedves, kissé hiperaktív, koránál jóval fiatalabbnak tűnő fiú, nagy csillogó szemekkel, és különös rajongással a biológia iránt. A másikuk Igarashi Masami, elegáns, illedelmes, kifinomult, komoly srác, Shirou jó barátja, aki nagyon ragaszkodik a fiúhoz, sőt titokban úgy érzi, hogy szerelmes barátjába. A társaság harmadik tagja, Kobayashi Ryuji, kissé mogorva, cool, vagány fiú, kétségtelen seme génekkel. Ő elsősorban Sirou jó barátja, Masami viszont soha nem bízott benne igazán. Úgy tűnik, nem is alaptalanul, hiszen kiderül, hogy Ryuji is gyengéd érzelmeket táplál Shirou iránt. Mikor Masami számon kéri rajta ezt, a két fiú egyezséget köt: a Shirouért vívott harcban fair playt játszanak, és kölcsönösen szemmel tartják egymást. Viszont Masami arra nincs felkészülve, hogy Ryuji máshogy képzeli ezt a szerelmesdit, mint ő, aki megmaradt az álmodozás szintjén, és érzéseit be sem vallotta volna imádata tárgyának. Amikor arra kéri Ruyit, hogy fogja vissza magát, a másik fiú zavarba ejtő ajánlatot tesz… 

Az artwork nagyon fog tetszeni azoknak, akik szeretik Sakuragi Yaya stílusát. Hosszú kezek és lábak, kissé elnyújtott alak, és rendkívül érdekesen megrajzolt arcok jellemzik a figurákat. Ezek a mangakánál nagyon tipikus tekintetek és grimaszok nagyon jól illenek a történethez, ha kell, rendkívül humorosak, de ha kell, drámai érzelmeket is ki tudnak fejezni.

Ezt a mangát azoknak ajánlanám, akik kellemes kikapcsolódásra és szórakozásra vágynak. Bár a szexualitás elég fontos szerepet játszik, az ágyjelenetek, mint ahogy azt a mangakánál megszokhattuk, viszonylag visszafogottak. A Ren Ai Kyouteit tehát nem sorolnám egyértelműen a hard yaoik közé, így azok is bátran olvashatják, akik a lightosabb dolgokat szeretik.

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése