2013. szeptember 7., szombat



Sadahiro Mika: Surf Junkie


Kiadás éve: 2007
Japán kiadó: Sanwa Shuppan
Hossza: 1 kötet
Egyéb kiadó: -----

Fanfordítás:
Angol: Fantasyshrine
Magyar: Red Light Team


A Surf Junkie egy viszonylag új mangája Sadahiro-senseinek, és összességében nézve egy kicsit kilóg az eddigi műveinek sorából. Na nem nagyon, megvannak benne azok a bizonyos „sadahiros” jellegzetességek, de azért egy icipicit más. Ez a történet a mangaka többi munkájához képest egy kicsit könnyedebb, érzelmesebb, szerelmesebb, talán mondhatjuk úgy: ártatlanabb. Nincsenek benne túlságosan sötét érzelmek, perverziók, sem láb alól elteendő vetélytársak, vagy beteges fétisek.
Van viszont két középiskolás fiú, akik mindketten a hullámlovaglás megszállottjai. Ando Ritsuro (a barátainak csak Ritsu) már 17 évesen a helyi szörfös nagymenők egyike, és bizony a szexben sem adja alább: ugyanolyan szívesen gyűri maga alá meleg haverjait, mint a hullámokat. Kizárólag baráti alapon, szerelemről szó sincs, az ifjú seme élvezi a tengert, a saját vonzerejét és a hasonszőrű srácok társaságát. Profi a szörfözésben és a szexben, de a szerelemben tapasztalatlan, még soha nem élte át, milyen érzés igazán kötődni valakihez.

Shibuki 18 éves, mikor a környékre költözik. Ritsuval ellentétben ő aztán igazán kezdő mindenben, viszont nagyon szeretne szörfözni tanulni. Ritsu egy váratlan találkozás után felajánlja, hogy bevezeti a kezdetben eléggé béna Shibukit a hullámlovaglás rejtelmeibe. Hamarosan aztán rádöbben, hogy nem ez az egyetlen dolog, amit szívesen megtanítana a fiúnak, sőt, vele együtt szívesen felfedezné a szerelem eddig számára ismeretlen mélységeit is. Shibuki ugyan már az elején leszögezi, hogy őt csak a lányok érdeklik, de Ritsu nem az a fajta, akit az ilyesmi visszatart… Hamarosan ki is derül, hogy Shibuki ellenállása koránsem olyan szilárd, mint amilyennek elsőre tűnt, (hiszen egy yaoi mangában vagyunk, ugye nem vártatok mást?) de vajon össze tud szokni a két elég különböző személyiségű fiú? Mindketten fiatalok, és bár Ritsu a szexhez nagyon ért, a szerelemben ő is tapasztalatlan. A legnagyobb gond pedig talán az, hogy Shibukit még mindig zavarba hozza, hogy a partnere egy másik srác, valamint Ritsu korábbi zavaros magánélete sem könnyíti meg a dolgukat. A manga tulajdonképpen arról szól, hogy hogyan küzdi le a két szerelemes ezeket az akadályokat.

A grafika rendkívül szép, tipikus Sadahiro, és a karakterdesign mellett mindenképp kiemelném a hátterek szépségét és kidolgozottságát is. A manga lapjain életre kel a napfényes tengerpart, a hullámzó óceán, a pálmafák. A szerelem mellett a történetben fontos szerepet játszik a szörfözés, így nagyszerűen megrajzolt hullámlovas jeleneteket is láthatunk, és betekinthetünk egy kicsit eme sport megszállottainak mindennapjaiba. Korán reggel suli és munka előtt (némelyek esetében helyett) futás a tengerpartra, és este is ez a menetrend. Akár hajnalban is megszólalhat a telefon: a haverok hívják egymást, ha ígéretes hullámokat látnak, ilyenkor mindenki otthagy csapot-papot és összegyűlik a strandon, hogy hódoljon a szenvedélyének. Esténként pedig haverok, buli… és persze szex… A szereplők beszédstílusára is jellemzők a sportág szakkifejezései, sőt Ritsu a szerelmet és szeretkezést is gyakran ezek segítségével írja le, ami nekem például nagyon tetszett, kifejezetten aranyos.

A Surf Junkie tehát összességében egy nem túl drámai, de kedves, humoros és földönjáró történet. Szexjelenetek akadnak benne bőven, ez olyan jellegzetesség, amely közös a többi Sadahiro mangával, ezért a hard yaoik közé sorolhatjuk. Ennek ellenére bátran ajánlom azoknak is, akik még nem olvastak a mangakától, vagy alapjában véve nem rajongói a műveinek. Érdemes belekezdeni, mert lehet hogy ez, épp azért, mert kicsit más, pont tetszeni fog majd.

A kötet része ezen kívül még egy oneshot Hold me Tight címmel. Ez egy orvosos sztori, igazi extrém kis Sadahiro manga, egy szerelemről, amely a műtőasztalon született. A mangaka rajongóinak kötelező darab! 

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése