2013. szeptember 7., szombat



Sakuragi Yaya: Soba ni Oitene


Kiadás éve: 2005
Hossza: 1 kötet
Japán kiadó: Libre Shuppan
Egyéb kiadó: ------

Fanfordítás:
Angol: Memory for You
Magyar: Redlight


Eleged van? Tele a hócipőd a való világgal? Szeretnél olvasni egy vidám és vicces, szerelmes mangát, ami elfeledteti veled? Vagy csupán van egy szabad estéd, és keresel valamit, amin nevethetsz egy jót? Akkor válaszd a Soba ni Oitenet! Sakuragi Yayának ez az egykötetes mangája nagyon kedves és humoros darab, ezen kívül még különlegességgel is szolgálhat az olvasóknak.

Férfiemberek ugye, minél nagyobb, annál jobb alapon, nem igazán szoktak panaszkodni amiatt, ha túl magasra nőttek. Nem úgy Shibata Yuzuru, aki úgy érzi, hogy pont 181 centiméteres magassága választja el a boldogságtól. Yuzu gyerekkora óta szerelmes legjobb barátjába és osztálytársába, a cool és bátor Isseibe, aki mindig megvédelmezte őt mindenkitől. Minden vágya, hogy a felesége lehessen, és lelkesen gyakorolja a főzést az iskolai főző klubban. A probléma csak az, hogy Yuzu, amellett, hogy bizony fiúnak született, majd fél fejjel magasabbra nőtt álmai hercegénél… Mit tegyen? Adja fel, és mondjon le imádott Icchanjáról? Hiszen az ő testalkatával bizony soha nem lesz tökéletes hercegnő. Meg is tenné, de mi van, ha a született seme Icchant nem zavarja, hogy úgy kell felnéznie az ukéjére?

A történet nagy vonalakban ennyi, a páros egymásratalálását, és a kapcsolatuk kezdeti szakaszát mutatja be, aminek folyamán az olvasó jókat kacaghat Yuzu esetlenkedésein. A grafika nagyon fog tetszeni azoknak, akik szeretik Sakuragi Yaya stílusát. A legelbűvölőbben Yuzu figuráját sikerült megrajzolnia, aki magassága ellenére is végtelenül aranyos, tündéri szőke fiú. Hatalmas csillogó kutyaszemekkel, és őszinte mosollyal csügg Icchanon – csak úgy ordít róla, hogy fülig szerelmes. Icchan sötét hajú, igazi cool bishi, így persze a magasságkülönbség ellenére is nyilvánvaló a szereposztás.

Ezt a szórakoztató kis művet bátran ajánlom mindenkinek, akár kezdőknek is: egyáltalán nem hard, a szexjelenetek nincsenek nagyon kidolgozva, a hangsúly a poénokon és a két fél viszonzott szerelmének ábrázolásán van. Külön ajánlanám azoknak, akik – mint egykor én is - azt hiszik, hogy nem tudnának élvezni egy olyan yaoit, ahol az uke magasabb a seménél. Lehet, hogyha elolvassátok ezt a mangát, már nem lesztek ebben olyan biztosak. 

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése