2013. szeptember 7., szombat



Tenzen Momoko: Wonderful Days?


Hossza: 1 kötet
Kiadás éve: 2008
Japán kiadó: Core Magazine
Angol kiadó: ----

Fanfordítás:
Angol: Attractive Fascinante


Az a jó Yaoilandben, – többek között - hogy itt a reménytelen szerelmek soha nem maradnak beteljesületlenek. Ha a főhősnek valami miatt mégsem sikerül összejönnie az évek óta imádott személlyel, végül mindig talál helyette egy sokkal jobb pasit, aki jobban is passzol hozzá. Abban a mangában, amelyet most szeretnék bemutatni nektek, az első eset forog fenn. Elég régi yaois klisé ez, de lehet jól tálalni, és Tenzen Momoko van olyan érzékeny és intelligens mangaka, hogy egy nagyon szép és megragadó mangát készítsen ebből a meglehetősen gyakran felhasznált alapból.
Murase Shingo egy jóképű, magas, rendkívül népszerű egyetemista fiú – csak sajnos semmit nem tud kezdeni azzal, hogy szeretik a lányok, mivel mióta csak az eszét tudja, a férfiakra bukik. Pontosabban egy férfira, a szuperpasi Ray Kirishimára. Ray amerikai származású modell, 189 centis magasságával, kék szemével, szőke hajával a mai japán fogalmak szerint az álomférfi megtestesítője. A nők fürtökben lógnak rajta, a férfiak respektálják, az egója pedig ennek megfelelően hatalmas és eléggé el van szállva magától. Shingo és ő egykori középiskolai osztálytársak, és jó barátok, annak ellenére, hogy nagyon különböző a természetük.

Shingo visszahúzódó, félénk típus, aki inkább kerülné a feltűnést. Jó külseje ellenére sincs sok önbizalma, és sokáig elég csendes életmódot folytatott. Ray barátsága azonban sokat segített neki, s ez által kicsit nyitottabbá vált. Ray bár nagyképűnek tűnik, de a maga fura módján mégis törődik Shingóval. Elfogadja, hogy a másik homoszexuális, és bár ő full hetero ez annyira nem zavarja, hogy egyetemistaként egy lakást is bérelnek. Ray túlságosan el van magával foglalva ahhoz, hogy rájöjjön, mit érez iránta a barátja, aki amúgy az egyetlen ember az életében, aki be mer szólni neki és alkalomadtán helyre teszi. De persze semmit nem lehet a végtelenségig titkolni, pláne akkor nem, ha két ember együtt él. Raynek nagyon imponál, hogy Shingo szereti őt, az pedig egyenesen megdöbbenti, hogy a másiknak e miatt a reménytelen szerelem miatt még nem volt szexuális kapcsolata senkivel. Shingo azonban nem vak, és hiába nagyon szerelmes, jól ismeri Rayt. Nem akar egy lenni a számtalan hódítása közül, de kérdés, hogy mennyi esélye van arra, hogy a fiú tényleg komolyan vegye őt…

A manga grafikája nagyon szép - legalábbis a karcsú, magas, szép szemű és hajú dizájnos bishik kedvelőinek biztosan tetszeni fog. Ray, mint seme igencsak férfiasra sikerült, a mangaka azt írja az utószóban, hogy ezúttal rászóltak a szerkesztőségtől, hogy ne rajzoljon megint egy idiótát. Ő maga szereti a fura figurákat, karakterei között általában, attól függetlenül, hogy semék vagy ukék elég sok vicces, kicsit zakkant illetőt találunk, akik pont ezért nagyon szeretnivalók - nekem semmi kifogásom Tenzen-sensei idióta, kicsit ügyetlenke seméi ellen. Olyan aranyosak! Ez esetben Ray karaktere kicsit semésebb, rámenősebb, de őt is jól egyéníti a szerző, hangsúlyozva azt, hogy a cool külső mögött egy érzelmileg kissé éretlen, nagy gyerek rejtőzik.

Van még egy fontos szereplő, aki inkább a cuki vonalat képviseli: Ri-chan azaz Rihito, Shingo barátja, aki meghallgatja a fiút, és próbálja rávenni, hogy járjon társaságba – konkrétan melegbárba - és tegye túl magát a Ray iránt érzett szerelmén. Akit érdekel, az ő történetét tovább olvashatja a Lotus Eater című mangában.

A Wonderful Days? négy fejezetből, plusz egy omake-ból áll, és található benne egy plusz oneshot, amelynek címe Guilt. Aranyos kis sztori ez is, akinek tetszik a főszál, annak ez is fog. A történet nem igazán szexközpontú, de vannak benne szexjelenetek, amelyek ugyan kissé csöpögősebbek, mint amit én favorizálok, de el kell ismerni, hogy szenvedélyesek és erotikusak. Azoknak, akik szeretik a romantikus, érzelmes, finom humorú yaoi történeteket mindenképpen ajánlanám ezt a művet.

Arita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése