2013. szeptember 6., péntek



Maehara Kyabetsu: Shachou to Watashi


Kiadás éve: 2005
Hossza: 1 kötet
Japán kiadó: Ookura Shuppan
Egyéb kiadás: ----

Fanfordítás:
Angol: Blissful Sin & Strawberry Poison


Képzeld el, hogy férfi létedre egy sikátorban smárolsz egy másik férfival, és a céged elnöke pont akkor jár arra. Bepánikolsz és reménykedsz, hogy nem ismert meg (mert mért is pont a te arcodra emlékezne az általa irányított nagyvállalat majd 500 dolgozója közül), de attól a naptól kezdve az egész életed a feje tetejére áll.
Pár nappal ezután megint találkoztok, ezúttal a szupermarketben, mindketten pont ugyanazt az utolsó csomag szuper csípős chilit akarjátok megvenni, és te ijedtedben elrohansz. Megint pár napra rá pedig bejelentik a cégnél, hogy Kimiko-san, az elnök titkárnője férjhez megy, és a tengerentúlra költözik, ezért téged neveznek ki az elnök új titkárának, holott semmiféle titkári gyakorlattal nem rendelkezel.

Főszereplőnkkel, Etouval mindez megtörténik, de hogy mindezt tetőzzük minden, amire Kimiko-san megpróbálta felkészíteni, igaznak bizonyul. Etonak ezek után teljesen átalakul az Elnökről eddig kialakított képe, ugyanis a férfi eléggé gyerekes viselkedéssel van „megáldva”. Minden reggel, háborút vív a titkárával, hogy az képes-e őt felébreszteni, bújócskázik az irodában, és ha a módszert, amivel reggel felébresztették túlságosan a szívére veszi, akkor egész nap durcizik, és nem hajlandó a vállalat ügyeit intézni.

Maehara Kyabetsu nem egy ismert mangaka (ezen kívül egy alkotást találtam tőle, aminek még angol fanfordítása sincsen sajnos), de úgy gondolom, a történet magáért beszél. Aki elolvassa ezt a mangát, az egy-két óra felhőtlen vihogást kap cserébe a szerzőtől.

A Shachou to Watashi nálam plusz pontot kapott azért, mert ez az első olyan (általam ismert) yaoi manga, aminek a történet fő szála nem a „Yaoi”. Akik explicit erotikát várnak, melyben a főnök és az alkalmazott rájönnek, hogy szeretik egymást, azt el kell, hogy keserítsem. Az elnök és Etou között kizárólag főnök beosztott-viszony lesz, azonban Etounak van egy élettársa, aki ha nem is főszereplő de szerves része a történetnek, így az erotika sem hiányzik a mangából.

Grafikailag sem lehet panaszunk a Shachou to Watashi-ra. Maehara Kyabetsu nagyon szép grafikával dolgozik, a karakterek tetszetősek, szépek, még a középkorú elnök is. Ezen kívül a humorát is képes megsokszorozni egy-egy a megfelelő helyen beszúrt chibivel. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mangát aki szereti a nevetést, a humort és nem veti meg a yaoit sem. 

Shirou

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése