2013. szeptember 6., péntek



Eiki Eiki: World’s End


Kiadás éve: 1999
Hossz: 1 kötet
Japán kiadó: Shinsokan
Egyéb kiadó:
Angol - DMP June
Fanfordítás: ---


A World’s End egy kissé kevert manga, leginkább a Dear Myself folytatásának tekinthető, de van benne egy fejezet folytatás az alkotó Unmei ni Kiss című mangájához, valamint a végére kapunk még egy önálló, kétfejezetes extra sztorit is.
Az első fejezet „Az utolsó tavasz” címet viseli, és ugrunk benne egyet az időben, vissza Hirofumi emlékezetének visszatérése elé. Hirofumi érzéseiről szól, mikor a fiú sejteni kezdte, hogy az emlékezete vissza fog térni, elsősorban arról, hogy mit érzett, amikor arra kellett gondolnia, hogy talán örökre elfelejti szerelmét, és hogy milyen előkészületeket tett, hogy mindezt elkerülje.

A következő három fejezetben be Hirofumi és Daigo négy évvel későbbi életébe tekinthetünk be, és az őket váró problémákat ismerhetjük meg.

A következő fejezet az „Egy csók a nászúton” címet kapta. Ez az Unmei ni Kiss egy utó-sztorija. Fumiya és Ayane, bár sikeresen összeházasodtak, semmire nem maradt idejük, mert készülniük kellett az érettségire. Most viszont, hogy végre túl vannak rajta, és az osztállyal közös kirándulásra mentek Hawaii-ra, hogy megünnepeljék a sikeres érettségit, ezt próbálják kihasználni, és úgy tekinteni rá, mint nászútjukra. Azonban van egy probléma. Chika barátja, Takashigi, akinek elege van abból, hogy kezd túlságosan megszaporodni a meleg párok száma a környezetében (részben Chikának köszönhetően ^^), elhatározza, hogy bármi áron megakadályozza, hogy ezek ketten beszennyezzék az érettségi vakációját, akár a 24 órás felügyeletet is vállalva a szent cél érdekében. Vajon sikerülhet-e ilyen körülmények között főhőseinknek megejteni az első együttlétet?

Az utolsó két fejezet a „Papa 18 éves” címet kapta. Chiharu Daisawa 20 éves egyetemista. Egy nap az édesanyja bejelenti, hogy szeretne újra férjhez menni, és a fia véleményét kéri. Chiharu természetesen szeretné, ha édesanyja, aki teljesen egyedül nevelte őt fel miután az apja meghalt, boldog lenne, ezért azt mondja, hogy mindenben támogatni fogja őt, és ha szeretné, akkor új kedvesét papának fogja szólítani. Azonban Chiharu nem kis megdöbbenésére, édesanyja másnap beállít egy 18 éves középiskolás diákkal az oldalán…

A World’s End első 4 fejezetében Eiki tőle szokatlan módon komoly drámai vonalat indít el, és a humor háttérbe szorul, azonban a későbbi fejezetekben bőven pótolja ezt. Grafikailag viszont a szokásos gyönyörű Eiki Eiki grafikát kapjuk tőle.

A szokatlan dolgok viszont nem merülnek ki a manga elején lévő humor-mellőzésben. Eiki ezen mangája elég explicitre sikerült, sőt erőszak is megbújik a kötet oldalai között, így ezt a mangát szigorúan csak a 18 év feletti olvasóknak ajánlom. 

Shirou

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése