2013. szeptember 7., szombat



Yoneda Kou: Ore ni Koi Shite Dousunda


Kiadás éve: 2007
Hossza: 4 fejezet, még fut
Japán kiadó: Gentousha
Angol kiadó: ---

Fanfordítás:
Angol: Vices and Devices


Toranosuke egy felvételire készülő átlagos végzős diák. Egy nap édesanyja, aki lakberendezéssel foglalkozik, bejelenti, hogy egy évre New Yorkba kell mennie a munkája miatt, és hogy Tora-kunnak a nagybátyjához kell költöznie erre az időre.
Mikor főszereplőnk ellenérzéseit felveti ezzel az ötlettel kapcsolatban, édesanyja kést ragad, és azzal fenyegeti meg, hogy kell valaki, aki odafigyel rá a felvételi vizsgák előtt, hogy nincs más ismerősük, akitől rendesen be tud járni az iskolába, valamint hogyha megbukik a felvételin, akkor tényleg elvágja a torkát. Ezek után Toranosuke kénytelen odaköltözni nagybátyjához, aki a rendőrség szervezett-bűnözés elleni osztályán dolgozik, és akinek legalább olyan rossz természete van, mint édesanyjának.

Kezdetben nem jönnek ki egymással, és több komolyabb összezörrenésre is sor kerül, például, miután Tora rendbe rakja a disznóólat, amit Ryouji otthonnak nevez, és rendrakás közben még szanaszét heverő használt kotonokat is talál. Unokaöccse reakciójából Ryouji azonnal rájön, hogy szűz és elkezdi szekálni, hogy hív neki egy örömlányt, és akár még a hármast is kipróbálhatja. Másnap, késő este Ryouji valóban egy nővel állít haza, de nem unokaöccsének hozott örömlányt, ahogy azt ígérte, hanem egy szex-barát, akivel néha össze szokott jönni, ha épp szórakozni támad kedve. Annak ellenére, hogy azt hiszik Tora már alszik, nagyon is ébren van, és felizgatja ahogy a nagybátyja és egy nő szeretkezését hallja, és másnap totál zavarban van, mikor újra találkoznak.

Másnap mire hazaér az iskolából Ryoujit a kanapén találja, miközben szunyókál. Tora hoz egy plédet és betakarja vele nagybátyját, nehogy megfázzon, majd megcsókolja őt. Kiderül, hogy Ryouji nem is aludt olyan mélyen, és számon kéri, hogy mi volt ez. Tora elrohan a szobájába, és közben ő maga sem érti, hogy miért tette.

Ezek után Tora napokig kerüli nagybátyját, aki ezen ismét felhúzza magát. Egyik nap egyik osztálytársa meghívását is elfogadja karaokézásra, annak ellenére, hogy rosszhíre van a srácnak. A délután nagy része gond nélkül zajlik és már nyugodtan fogadja el a vacsorameghívást is, ám amikor hazaviszi őt a srác, egyből lefogják és levetkőztetik. Kiderül, hogy a hírek nem voltak alaptalanok. A srác egy ismert maffiózó, Ryoudo dealere és, azzal küzdötte fel magát idáig, hogy olyan fiatal srácokat csalt tőrbe, mint Tora, hogy a főnöke utána megerőszakolhassa őket. Pechjükre Ryouji pont ez Ryoudo után nyomoz már egy ideje, és pont akkor tör rájuk a rendőrség, amikor készülnek Torát megerőszakolni. Ryouji kiakad, és első lépésként agyon akarja ütni Ryoudo-t, de a munkatársai megállítják, és beviszik a két gazfickót az őrsre. Miután hazamennek Ryouji felajánlja Torának, hogy ha ennyire le akar feküdni egy férfival, akkor azt inkább vele tegye, mint ilyen bűnözőkkel. Vajon ez a kijelentés közelebb hozza majd őket egymáshoz…?

Személy szerint nagyon szeretem Yoneda Kou történeteit. Bár a grafikája nem tartozik a legszebbek közé, mégsem mondható csúnyának. Első pillantásra talán fura, de könnyen megszokható, sajátos, egyedi grafika. Én nagyon megszeretem a Sensei rajzstílusát is, de mégsem ez az, ami igazán megfogott a mangáiban, hanem a fantasztikus karakter és jellemábrázolása. A karakterei annyira élethű jellemvonásokkal rendelkeznek, hogy az ember várja mikor lépnek ki a lapok közül és kelnek életre.

A sztorivezetés is remek, ahol kell, ott kellően dramatikus, ahol lehet, ott nem szűkölködik humorban. És persze ahol adódik, ott nagyon szenvedélyes. Egyszerűen mindenkinek csak ajánlani tudom, aki betöltötte már a 16-ot. 

Shirou

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése